Supa de pui cu galuste

de Dya Daniela Andrei in Supe, 19 Apr 2013 | 10405 vizualizari

 

Cea mai buna!

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de pui dezosat
  • ardei gras rosu si verde (cate o jumatate din fiecare)
  • radacina de pastarnac
  • 3 fire de ceapa verde
  • radacina de telina
  • patrunjel verde
  • 2 cepe albe
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • o rosie
  • tarhon
  • 2 linguri ulei
  • sare/delikat dupa gust
  • un praf de sare, 2 oua si 100 gr gris pentru galuste
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Pieptul de pui taiat in bucati mici se pune la fiert in 2l de apa. Intre timp, tocam legumele, iar cartofii ii taiem in cuburi mici. Cand carnea este pe jumatate fiarta, adaugam legumele si lasam pe foc cam 15 minute. 

Punem uleiul, potrivim de gust cu sare, tarhon si adaugam galustele pregatite astfel: amestecam ouale cu grisul  si un praf de sare, avand grija sa obtinem o compozitie potrivita ca si consistenta; cu o lingurita turnam cate putin in supa fierbinte, lasand sa fiarba pentru inca 10-15 minute. Presaram patrunjelul proaspat tocat si putem servi.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, in caz contrar se vor sfarama la fiert

2

Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa deoarece galustele vor fi prea tari, indiferent de timpul de fierbere

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taitei de casa