Supa crema de linte (verde sau maro)

de Ruxx in Supe, 27 Mar 2016 | 12753 vizualizari

 

Am mâncat prima dată acest gen de supă la un restaurant arăbesc și m-am îndrăgostit de ea așa că m-am străduit să fac și eu și sunt ca mândră că mi-a ieșit bună din prima (nu la fel de bună ca aceea totuși) :)). Nu am cerut rețeta la acel restaurant și sincer nu imi pare rău, îmi place să fac interpretarea proprie, chiar dacă rețeta de bază nu este originală. Sper să împărtășim aceeași părere despre această supă atâât de bună.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte
  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 ardei kapia
  • 1 țelină (rădacină și frunze)
  • 1 pătrunjel (rădăcină și frunze)
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1-2 cartofi (sunt opționali, eu îi folosesc pentru consistență)
  • bulion sau suc de roșii (opțional)
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • sare, piper, turmeric, curry, chilli, 3-4 fire de șofran (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte (verde sau maro):

1. Călim ceapa intr-o lingură de ulei de măsline cu puțină sare și puțin piper, apoi adăugăm legumele (spălate și curățate) tăiate grosier dar cât mai egal să fiarbă în același timp. Le călim timp de 5 minute amestecând din când în când.

2. Adăugăm lintea și condimentele (după gust). Șofranul ar trebui adăugat împreună cu 2-3 linguri de apă fierbinte în care a fost lăsat să infuzeze.

3.  Peste toate acestea turnăm un litru de apa (de preferat fierbinte) și lăsam totul la fiert aproximativ o oră.  Când legule sunt fierte adăugăm și sucul de roșii sau bulionul. Supica iese foarte bună și fără, însă acesta îi dă un plus de savoare.

4. După ce supa a fiert și cu sucul de roșii adăugam 1-2 bucățele de coajă de lamâie, oprim focul și lăsam supa acoperită cu un capac. Tot acum ar fi bine să vedem daca supa mai are nevoie de sare sau de alte condimente; lintea absoarbe foarte multă apă și foarte mult din aromele adaugate.

5. Scoatem coaja delămâie și pasăm supa cu blenderul pâna devine cremoasă.

6. Servim cu frunze de pătrunjel proaspăt tocate fin și o feliuță de lămâie.

TIPS-URI

1

Putem adăuga și crutoane, însă "la mama ei" supa se savurează alături de o lipie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte (verde sau maro)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Ruxx 1

28.03.2016, 14:22

Mulțumesc

RuxyRux 1

03.10.2016, 20:56

O bunatate! La multi ani!

abstract01 1

03.10.2018, 00:24

La multi ani!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de gulioare umplute (ca la Cluj)