Supa turceasca de iaurt si menta (Yayla çorbası)

de Anett in Supe, 6 Dec 2021 | 4072 vizualizari

 

 
 

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana orez
  • 1 galbenus
  • 2 linguri faina
  • 3 cani apa sau supa de legume
  • 1 cana iaurt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri menta uscata
  • sare, piper, boia de ardei dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa turceasca de iaurt si menta (Yayla çorbası):

Spalam orezul si punem la fiert pe foc mic cu apa sau supa de legume.

Intre timp introducem iaurtul intr-un castron mai mare si incepem sa-l batem pentru cateva minute. Adaugam galbenusul si cele 2 linguri de faina si amestecam bine. Cand orezul este fiert, luam putin din supa cu un polonic, si turnam incet in amestecul de iaurt. Cand acest amestec este incalzit, turnam inapoi in castronul cu supa si punem la fiert pe foc mediu. Fierbem pentru cateva minute pana cand supa devine cremoasa.

Cand supa este gata, incingem ulei intr-o tigaie mica si adaugam menta uscata. Cand simtim aroma de menta, turnam compozitia peste supa. Sa aveti grija, uleiul poate fi fierbinte si poate stropi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa turceasca de iaurt si menta (Yayla çorbası)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Yayla - supa turceasca cu iaurt