Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon

de lilik in Supe, 8 Noi 2012 | 8509 vizualizari

 

O minunatie de supa...perfecta intr-o zi racoroasa de toamna..

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr catofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • sare,piper dupa gust
  • tarhon uscat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • afumatura(coaste am pus eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon:

Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam impreuna cu telina si le punem intr-o oala cu uleiul sa se caleasca putin,dup care punem afumatura si o lasam putin sa se innabuseasca,dupa care punem 1 litru(circa) de apa.

Lasam sa fiarba la foc mic 25 de minute,timp in care curatam cartofii,ii spalam si ii taiem cubulete.

Trascurs timpul punem in oala si cartofii si mai lasam sa fiarba la foc domol pana cartofii sunt fierti.

Potrivim de sare si piper,scoatem afumatura din oala si punem tarhon,apoi mai lasam sa dea 2-3 clocote,apoi cu blenerul de mana transformam in crema.

Daca mai este nevoie mai punem condimente,apoi servim crema de cartofi calda cu smantana si afumatura  alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cu paste fainoase