Tagliatelle cu cartof dulce

de rodicamaria in Paste, 16 Noi 2013 | 5903 vizualizari

 

Fiind "fan" cartof dulce incerc tot felul de combinatii.

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof dulce mediu(cam 250 g)
  • 100 g tagliatelle
  • 1 rosie
  • 1 ardei rosu(mai mic)
  • 1 lingura de ceapa tocata marunt
  • 2 linguri ulei
  • 75 ml apa
  • un varf lingurita tarhon(uscat am avut eu)
  • o lingurita patrunjel verde tocat
  • o lingurita otet de mere(sau zeama lamaie)
  • sare ,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu cartof dulce:

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.Se strecoara si se lasa deoparte.

Cartoful se curata de coaja , se spala si se da pe razatoarea mare.

Ceapa se caleste putin in ulei , apoi se adauga rosia felii , ardeiul taiat fasiute , cartoful si apa. Se caleste totul la foc mic , amestecand din cand in cand , timp de 10-12 min (pana scade apa si se inmoaie cartoful).Apoi se adauga tarhonul si patrunjelul. Se potriveste gustul de sare si piper. Se amesteca.

Se adauga apoi pastele si otetul(sau zeama de lamaie) si se amesteca pana la omogenizare.

Am servit cu telemea rasa deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu cartof dulce" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle integrale cu pui si smantana