Tagliatelle cu vinete si parmezan

de MyFancyCake in Paste, 17 Ian 2012 | 3239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tagliatelle avem nevoie de
  • 2 oua,
  • faina cat cuprinde
  •  sare
  • Pentru vinetele cu parmezan avem nevoie de
  • 2 vinete,
  • sare,
  • 1 ou,
  • 50 ml lapte,
  • 150 gr faina,
  •  75 gr amidon,
  • piper,
  • oregano uscat,
  • ulei pentru prajit,
  • parmezan
  • Pentru sosul Marinara:
  • 20 ml ulei de masline,
  • 300 ml pasta de rosii,
  • 4 catei de usturoi taiati marunt,
  • busuioc proaspat,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu vinete si parmezan:

Intr-un castron cernem faina sub forma de fantanita.  Adaugam 2 oua si sare. Amestecam usor si mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, apoi rupem bucatele mici de aluat, pe care le acoperim cu faina si le trecem prin masina de paste pana obtinem o foaie subtire. Taiem foaia si lasam  pastele la uscat.

Taiem vinetele in felii de 1 cm si le presaram cu sare. Le lasam 30 minute cu o greutate pe ele, pentru a elimina sucul amar. Dupa cele 30 de minute le stergem bine cu un servet.

Intre timp, amestecam intr-un bol ouale cu laptele si intr-un alt bol: faina, amidonul, sare, piper si organo. Trecem vinetele uscate prin amestecul de oua, apoi prin cel de faina si le prajim la foc mic.

Pentru sosul Marinara amestecam toate ingredientele si le fierbem la foc mic 30 de minute.

Pe un platou aranjam tagliatelle, feliile de vinete pane, sosul Marinara si un strat generos de parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu vinete si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

17.01.2012, 12:11

buun,bunnn

Anamaria7 1

17.01.2012, 12:56

combinatia fatala, vinete+sos de rosii+parmezan

alldaycooking 1

17.01.2012, 18:29

Ce bine arata! Bine ca mi-ai amintit de parmezan, al meu sper sa nu fii expirat ca l-am uitat in frigider!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete Timbale