Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Pastele proaspete cu cerneala de sepie sunt atat de spectaculoase incat nu ma pot opri a le prepara de cate ori [ rar ] le pot achizitiona . Se prepara in general cu fructe de mare . Cum eu am deschidere doar la ... Somes si Aries am folosit midii [ sunt mai accesibile si ca pret]. Preparatul are timpi atat de rapizi de executare incat in 10 minute se poate pune pe masa pentru servit .
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg .
Legumele se curata si se spala .
Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile .
Adugati rosia tocata , ardeiul taiat fasii mici si turmericul .
Turnati deasupra vinul . Sarati si lasati pe foc maximum 4-5 minute .
Se amesteca la sfarsit cu patrunjelul verde tocat .
Eu am mai pus zeama de lamaie . Am simtit ca scoicile cer mai multa aciditate .
1
Nu depasiti timpii de fierbere / inabusire .Pastele trebuie sa ramana a la dente . Scoicile se vor sfarma daca sunt prea mult pregatite .
2
Atentie culoarea prudrei de turmeric este foarte puternica , poate pata .
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult