Tahini (pasta de susan)

de Bucataras Diana in Sosuri, 23 Feb 2018 | 4765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 160 g susan
  • 120 ml- ulei de susan sau de floarea soarelui
  • 5 g - sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahini (pasta de susan):

Intr-o tigaie uscata si incinsa punem susanul si amestecam in continuu. Il tinem circa 2 minute pana se incalzeste un pic. Oprim focul, mai amestecam un pic si lasam sa se raceasca, apoi punem susanul intr-un bol cu sare si putin ulei si blendam, adaugand uleiul putin cate putin. Cand pasta are o consistenta potrivita, este gata. Se foloseste la prepararea humusului, salatei de vinete Baba Ganoush, la diverse sosuri, etc.

 

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc ulei de floarea soarelui si ulei de susan in cantitati egale.

2

Se poate tine la frigider, in borcan, maxim 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahini (pasta de susan)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de susan preparata in casa - Tahini