Tajine de pui cu prune si caise uscate

de cristeena20 in Pui, 28 Iul 2019 | 4147 vizualizari

 

Tajine e un vas special original din nordul Africii (Maroc) ; recent am achizitionat un astfel de vas -acesta a fost prima data cand am gatit in ea si am fost tare entuziasmata de rezultat. Acest vas face carnea mai aromata si mai suculenta. 

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (1/2 pui sau 4 pulpe de pui)
  • sare, piper, coriandru praf, sofran, curry, boia, praf de chimen, ghimbir praf sos picant, praf de condiment pentru tajine
  • 10 prune uscate, 10 caise uscate
  • supa de pui 
  • ulei
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana couscous instant
  • 1 cana de supa de pui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de pui cu prune si caise uscate:

Pregatim carnea

Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin usturoi. Lasam asa cca 1 ora in frigider.

Punem vasul de teracota pe aragaz; punem ulei si rumenim bucatile de pui pe toate partile; le scoatem si apoi punem ceapa, usturoiul sa se inmoaie. Tocam marunt cateva prune si caise; le adaugam la ceapa-lasam sa se inmoaie bine si adaugam sare, piper, sofran, chimenul si ghimbirul pudra, putin curry,si putina boia-toate in cantitati moderate-mai bine mai putin la inceput decat prea mult. Depinde mult de gustul fiecaruiaa. Ideea e sa aveti aceste condimete orientale -eu am gasit la Lidl un amestec pe care scrie Tajine-dar am considerat ca e nevoie si de restul in plus. 

Am adaugat iar puiul si am pus putina supa de pui; apoi am acoperit vasul cu capacul special. Acesta face ca vaporii sa revina la carne si o face si mai aromata. Se pune vasul la foc mic-si se verifica-deoarece scade repede lichidul si se arde-deci aduagam inca supa pana aproape e gata. 

Cu 10-15 minute inainte sa se temrine punem restul prunelor si a caiselor-o mana buna-si apoi la final gustam s avedem daca mai e nevoie de ceva pentru gust. 

Servim alaturi de couscous. Eu am facut un Couscous instant integral cu caise si prune uscate; Am razuit o ceapa mica pe razatoarea mai mica-am calit-o intr-o tigaie cu putin unt si apoi am adaugat fructele tocate marunt, am lasat sa scada apa lasata-apoi am pus putin vin alb-cand acesta scade stingem-punem deoparte. Fierbem putina supa de pui unde am pus putina sare, piper-si clocotind o turnam peste couscous. Acoperim, dupa 5 minute amestecam cu o furculita sa fie mai pufos si apoi amestecam cu fructele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu prune si caise uscate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Jamboree de pui