Tarator

de Furnicuti in Supe, 11 Iul 2011 | 4405 vizualizari

 

Taratorul este o supa rece de castraveti si iaurt, traditionala, intalnita in intreaga zona balcanica, dar si in Orientul Apropiat. Este nemaipomenit de buna in zilele caniculare, ca cele de care ne "bucuram" acum.

 

INGREDIENTE

  • 600 g iaurt (am folosit unul cu 3% grasime)
  • 300 - 400 ml apa
  • cam 500 g castraveti
  • 3-5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 2 linguri otet sau zeama de lamaie
  • 1 legatura marar
  • sare
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarator:

Curatam si tocam castravetii cubulete destul de mici. Pregatim un mujdei din usturoiul zdrobit, ulei de masline, otet sau zeama de lamaie si sare.

Intr-un bol incapator turnam iaurtul, apa, castravetii, mujdeiul si mararul tocat marunt. Amestecam, potrivim de sare si mai adaugam apa daca e nevoie. Consistenta trebuie sa fie ca a unui iaurt de baut. Taratorul se serveste de la frigider si este foarte racoritor, perfect dupa o zi torida.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarator" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:14

buna

Ina 1

12.07.2011, 21:19

N-am mancat niciodata, dar arata bine Poate am s-o incerc....

katylyn 1

12.07.2011, 21:53

bulgarii si turcii ii spun tarator iar grecii tzatziki

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici