Tarator

de gatesteusor in Supe, 18 Feb 2015 | 5402 vizualizari

 

Tarator este o supa rece de iaurt si castraveti specifica, din cate stiu eu, Bulgariei si tarilor invecinate.
Este un pic diferita de ceea ce intelegem noi prin supa, taratorul fiind mai apropiat de tzatziki dupa parerea mea. In fine este o supa gustoasa si foarte light.

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete fabio
  • 1 legatura de marar
  • 50 gr de nuci
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr de iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 100 ml de lapte
  • suc de lamaie de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarator:

Castravetele se curata de coaja si se inlatura semintele. Se toaca marunt castravetele, nucile si mararul. 

Se pun toate intr-un bol impreuna cu iaurtul, sarea, usturoiul pisat si se omogenizeaza. 

La final se adauga ulei de masline, suc de lamaie si lapte. 

Se tine la frigider timp de o ora inainte de servire si se serveste cu nuci tocate si bucatele de castravete deasupra. 

Pofta mare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarator" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de castraveti murati