Tarta Alpina cu mere

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 7648 vizualizari

 

Just do it:)

 

INGREDIENTE

  • 220 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie(optional)
  • 3 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • miere pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Alpina cu mere:

-intr-un castron punem ouale, zaharul si un varf de cutit de sare
-le mixam pana devin crema
-adaugam untul topit
-apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele
-aluatul nu va avea o consistenta lichida
-se toarna in forma rotunda, se niveleaza cu o spatula; merele se curata, se taie in jumatati si se curata mijlocul. Se cresteaza linii cu cutitul astfel incat sa iasa patratele:)
-se apasa merele in aluat si se presara cu zahar
-dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute
-o ungem cat e calda cu miere sau marmelada de caise
-se taie calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Alpina cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

yammy 1

20.05.2009, 15:26

Ina, probabil ca e a Laurei, reteta am luat-o de mult de pe culi si sincer nu stiu cine a postat-o.
Si ca fapt divers: nu scriu sursa retetei deoarece retetele nu sunt inventate de cei care le pun pe blog ( nu sunt ale lor) , din moment ce le-am facut eu si am poze personale

Oana 1

22.05.2009, 17:55

Yammy, chiar ca arata bine! Si cum suntem fani prajituri cu mere, o s-o incerc si pe-asta Si sunt de acord cu ce-a scris Bucataras

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere