Tarta Bakewell cu prune

de LeBlogPiquant in Prajituri, 11 Noi 2010 | 6383 vizualizari

 

Am cumparat niste prune, hotarata sa fac ceva "tomnatic" :p cu ele, dar nu stiam ce. Asa ca, dupa ce mi-am luat la puricat cartile de bucate, m-am hotarat sa fac tarta asta. Nu e foarte departe de o tarta obisnuita, doar ca intre crema si blat are un strat de gem (eu l-am facut ieri din jumatate din prune - dar daca aveti gata facut cu atat mai bine).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 200g faina
  • 1 ou
  • Pentru gemul de prune
  • 1kg de prune,
  • 100g zahar,
  •  scortisoara, nucsoara, cuisoare si praf de ghimbir.
  • Pentru crema Pentru umplutura,
  • 200 g unt
  • 150 g zahar i
  • 1 fiola de esenta de vanilie,
  • mana de migdale oparite (puteti folosi nuci, sau alte soiuri de alune nesarate),
  • 4 oua, pe ramd,
  • 100 g faina.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Bakewell cu prune:

Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si un ou. Am format un aluat elastic (daca e prea umed mai adaugati un pic de faina), l-am invelit in folie alimentara si l-am lasat jumatate de ora in frigider.

500g de prune, am facut un mini-gem aromat - le-am tocat marunt, si le-am fiertimpreuna cu 100g zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare si praf de ghimbir.

Pentru umplutura, am amestecat 200 g unt su 150 g zahar in robotul de bucatatir, pana cand am obtinut o crema spumoasa. Apoi am adaugat 1 fiola de esenta de vanilie, si o mana de migdale oparite (puteti folosi nuci, sau alte soiuri de alune nesarate), apoi 4 oua, pe ramd, si la sfarsit 100 g faina. Am bagat crema la frigider pentru jumatate de ora - asa zicea reteta, and I was in no hurry.

In sfarsit, asamblarea: am intins aluatul si l-am pus in forma de tarta unsa cu unt, apoi l-am uns cu gemul meu aromat, deasupra am pus umplutura cu migdale, si on top of that, prunele ramase, taiate in felii.

Am mai aruncat niste migdale tocate deasupra, si am bagat tarta la cuptor  pentru o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Bakewell cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu gem de prune