Tarta - clafoutis cu cirese

de Poliana in Prajituri, 17 Iun 2013 | 7317 vizualizari

 

Clafoutis, tarta, prajitura...sau cum ii mai spune lumea, este un desert fin de origine frantuzeasca. Se face usooor, extrem de usor iar rezultatul este foarte bun. Este usor crocant la exterios, cremos in interior...nu prea are baza si are fructe de sezon ;) Ce poate fi mai bun? Hmmm, poate doar ceva cu ciocolata...dar nu neaparat. Eu una ma declar foarte multumita de acest desert fin si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cirese
  • 300 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 60 gr unt
  • 110 gr zahar
  • 1 praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta - clafoutis cu cirese:

Incepem prin a spala bine ciresele si a le curata de samburi. Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si mai amestecam usor apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il adaugam treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem si untul topit si racit, si smantana. Vom obtine un aluat ca de clatite. 

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava de tarta mai maricica (26-28 cm) cu unt. Punem ciresele in tava iar peste ele turnam aluatul. Dam tarta la cuptor pentru 40 de minute. Dupa primele 20 de minute reducem focul la 180 de grade. Cu asta e gata deliciul nostru. 

Lasam clafoutisul la racit in tava apoi il putem portiona dupa pofta. Va asigur ca e delicios si ca o singura portie nu va fi de ajuns.  A doua zi este si mai bun, mai ales daca a stat la rece, deoarece va capata consistenta unei budinci.

Va servesc cu o felie, sau poate doua? :)

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta - clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu cirese negre