Tarta cu aluat fraged si carne tocata

de Rahela Velicu in Mancaruri cu carne, 3 Mar 2020 | 2698 vizualizari

 

Pentru cei ce adora aceste tarte, este minunata!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 50 ml apa
  • 50 g untura
  • 250 g faina

Ingrediente umplutura:

  • 750 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de dulceata de ardei iute
  • 1 legatura de marar
  • + rosii cherry, ridichii sau ce doriti pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu aluat fraged si carne tocata:

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit.

Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam oul, untura si apa i framantam un aluat nu foarte moale si nu lipicios.

Presaram faina pe blatul de lucru si intinde aluatul. Punem aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam cu furculita din loc in loc.

Peste amestecul de carne racorit ( al meu a fost caldut) adaugam ouale, dulceata de ardei iute si jumatate din cantitatea de marar.

Punem acest amestec uniform peste aluatul de tarta si ii facem deasupra diverse ornamente dupa imaginatia fiecaruia.

Coacem tarta pentru 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade C.

Portionam dupa ce se raceste ( poate fi si usor calduta ). Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu aluat fraged si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne şi dovlecei