Friptura de caprioara cu pilaf de orez

de trifadalia in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2022 | 5200 vizualizari

 

Este o carne dulceaga bogata in proteine si slaba in grasimi, dar totodata foarte gustoasa. 

 

INGREDIENTE

  • 1 buc pulpa de caprioara
  • 3 buc morcovi
  • 4 buc ceapa
  • 2 linguri pasta de ardei dulce
  • 150 gr ulei
  • 2 lingurite de cimbru
  • sare
  • un varf de zahar
  • Piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de caprioara cu pilaf de orez:

Pulpa de caprioara se feliaza. 

Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele. 

O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai lata impreuna cu ceapa si morcovii si se calesc pana cand ceapa devine sticloasa. Peste ele se adauga feliile de carne de caprioara si se pune capacul pe oala sa se inabuse pana cand carnea isi schimba cumoarea. Se intoarce carnea si pe cealalta parte. Se adauga peste carne zaharul ( cat se ia intre 3 degete), cimbrul, piperul si sarea. Carnea mea fiind congelata a lasat apa si nu a mai trebuit eu sa adaug, dar daca este necongelata se adauga apa cat sa acopere carnea. Cand apa scade de pe carne si nu este fiarta se mai adauga apa fiarta nu rece pentru a nu o opri carnea din fierbere si sa nu se intareasca. Cand este gata carnea este foarte frageda iar ceapa si morcovii formeaza un sos. 

Pentru pilaful de orez se cantareste o cana de orez .Se spala. 

Se curata cealalta ceapa ramasa si se rade morcovul pe razatoarea mare. In restul de ulei ramas se caleste ceapa si morcovul. Se adauga orezul, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga 3 parti de apa si se fierbe pana bobul de orez devine fiert, 

se serveste alaturi de carnea de caprioara si cu castraveti murati. 

 

TIPS-URI

1

zaharul se adauga pentru a fragezi carnea si a fi foarte moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de caprioara cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

trifadalia 1

08.02.2022, 11:30

RODIMUR e o carne foarte gustoasă. Nu ma asteptam sa fie asa lăudată nici de ai mei. Am gătit cu retinere dar a avut mare trecere.

Panacris 1

08.02.2022, 16:46

Căprioară încă n-am gustat, dar cred că e foarte faină! O pun pe lista de probat!

oanapl 1

09.02.2022, 19:46

Nici eu nu am gătit, dar cred că e delicioasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci