Tarta cu branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2014 | 6632 vizualizari

 

M-am gandit sa incepem saptamana cu o gustare buna, cu branzeturi...Sincer eram in pana de idei, nu prea mai stiam ce sa pregatesc sa poata fi luat si la pachet, am tras un ochi prin frigider si uite asa m-am decis sa fac aceasta tarta...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr crema de branza
  • 150 gr cas de oaie
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 carnacior uscat
  • cateva fasii ardei kapia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi:

Aluatul:

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam.

Turnam apa minerala treptat, pana obtinem un aluat usor de modelat.

La final incorporam uleiul.

Acoperim vasul si lasam sa dospeasca aluatul 15-20 de minute.

Umplutura:

Cascavalul si casul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Le punem intr-un bol impreuna cu crema de branza si le amestecam.

Incorporam oul, putin piper si busuiocul uscat.

Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtirica, rotunda.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat si taiem marginile.

O intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza si o nivelam.

Deasupra asezam rondele de carnacior si fasii de ardei kapia.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor. Poate fi servita atat rece cat si calda!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi