Tarta cu cartofi

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2014 | 5360 vizualizari

 

De cand am vazut reteta mi.a placut tare mult ... Un pranz perfect sau o cina usoara si se serveste langa o friptura sau o salata.Merita incercata !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 4 cartofi
  • 375 gr mozzarella de bivolita
  • 3 foi salvie
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cartofi:

La inceput scoatem foietajul din frigider pentru a se dezgheta si a ajunge la temperatura camerei.

Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem fasii subtiri.

Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit .Cand uleiul s.a incins punem cartofii,cele trei foi de salvie,presaram sare si piper si lasam pana ce cartofii devin aurii.Ii  scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Mozzarella o spalam si o taiem felii. (Folositi orice tip de mozzarella doriti... eu asta am avut in casa :)  ) 

Luam foaia de foietaj si o asezam intr-o tava rotunda tapeteta cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ).

Asezam startul de cartofi ,impreuna cu salvia, apoi asezam pe intreaga suprafata feliile de mozzarella .

Asezam apoi colturile foietajului peste mozzarella si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 15-20 minute.

Se serveste calda.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Burek cu varză