Tarta cu crema de lamaie

de alilianaa in Prajituri, 16 Aug 2014 | 4631 vizualizari

 

Buna si racoroasa..

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa minerala
  • o jumatate plic praf de copt
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 180 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 1/2 linguri amidon
  • un praf de sare
  • o lamaie ( coaja si zeama)
  • 4 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie:

Incepem cu crema prima data: ouale intregi (asa le-am pus de aceasta data) impreuna cu zaharul au fost amestecate pana au devenit o crema, adaugam amidonul si un praf de sare si omogenizam. Dupa ce au fost amestecate bine toate, adaugam laptele in fir, amestecand continuu. Compozitia se pune pe foc. O lasam sa fiarba pana ajunge la consistenta de ciulama. La final punem coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si untul frecat putin inainte. Omogenizam si dam la rece. 

Aluatul: Intr-un bol punem untul faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora.

Asamblare: intr-o tava cu funt detasabil ( eu am folost de tort) punem aluatul care a fost intins inainte, ii formam marginile. Pe acesta adaugam crema de lamaie. De-asupra punem forme de aluat ( dupa preferinta). Punem tarta la copt pentru 30 minute ( cand marginile se vad rumene, tarta e gata).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta umeda cu mere