Tarta cu dovlecei

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2012 | 4911 vizualizari

 

Am profitat de legumele proaspete pe care inca le mai gasim in piata si am facut o tarta colorata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 160 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 60 g cartofi
  • 400 g dovlecei
  • 5 rosii
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • cimbru
  • sare, piper
  • nucsoara
  • 100 g branza sau cascaval (eu am folosit branza framantata)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Pentru aluat amestecam faina cu oul si untul rece si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp fierbem cartofii iar apoi ii scurgem de apa, ii curatam si ii taiem felii. Curatam dovleceii si ii taiem felii. Taiem si rosiile felii. Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava unsa cu unt. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Asezam legumele in tava.

Mixam ouale si le amestecam cu smantana, laptele, cimbru, nucsoara, sare si piper. Turnam amestecul peste legume iar deasupra presaram branza sau cascavalul ras. Dam la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca iar apoi putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

BuburuzaBubu 1

16.10.2012, 21:28

Pofff ce pofta mi-ai facut!!!

La Ancuta 1

17.10.2012, 08:16

Va multumesc mult dragelor

La Ancuta 1

17.10.2012, 08:17

Dia, asa faci doua lucruri in acelasi timp

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu dovlecei si sunca presata