Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2017 | 4750 vizualizari

 

Ca aperitiv, fel principal, de luat la pachet, fie rece, fie calda, puteti servi aceasta tarta...Prea buna, prea delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 150 gr faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 2 dovlecei (cam 600-700 gr au ambii)
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr mozzarella
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella:

Aluatul:
Intr-un bol, punem untul rece.
Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata.
Punem si apa, amestecam si obtinem o bila de aluat.
Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:
Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ii stoarcem intre maini de zeama.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem dovleceii si ii lasam 5-7 minute pe foc, pana nu mai au deloc lichid.
Ii dam deoparte si ii lasam 10 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol, punem ricotta, dovleceii si ii amestecam.
Mozzarella o taiem cubulete mici, o amestecam in compozitia de mai sus.
Presaram sare si piper, apoi adaugam patrunjel si marar verde tocate marunt.
La final, incorporam oul batut spuma.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie potrivit de subtire si dreptunghiulara, o asezam in tava.
Tapetam bine si peretii tavii.
Turnam umplutura, o nivelam si taiem surplusul de aluat.
Introducem tarta in cuptorul incins, cam la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, dar este bine coapta. Cam 50-60 de minute dureaza pana este bine facuta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca, apoi putem servi fie calda, fie rece.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

13.02.2017, 19:27

Multumesc tuturor!

mihaelar63 1

14.02.2017, 20:30

Mi-e cam dor de o tarta asa buna !!!

Rocsi 1

14.02.2017, 20:54

Eu mai fac tarte, asa ca te invit la mine sa mai servesti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii