Tarta cu foietaj, jambon si branza

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2014 | 6342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g jambon,
  • 1 ardei gras (eu am avut gata tocat, la congelator),
  • 1 ceapa,
  • 300 g smantana,
  • 3 oua,
  • 150 g cascaval + branza (eu am folosit cas pus la sare),
  • nucsoara,
  • sare
  • piper,
  • foietaj.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu foietaj, jambon si branza:

Taiem cubulete jambonul, tocam ceapa, ardeiul, radem branzeturile. Dezghetam foietajul.

Calim ceapa in 2-3 linguri ulei, adaugam ardeiul, lasam sa se imprumute putin aromele, apoi adaugam jambonul. Amestecam si lasam pe foc tigaia pana se rumeneste usor jambonul.

Batem ouale, le amestecam cu branza si cu smantana; condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Tapetam cu foietaj o forma de tarta; punem compozitia cu jambon (racorita) si turnam deasupra compozitia cu branza (acoperim toata suprafata tartei).

Eu nu am taiat surplusul de aluat ci am ridicat marginile si le-am tras peste compozitie.
Coacem tarta pana se rumeneste (cca 25 minute am lasat-o eu in cuptor - cuptorul a fost preincalzit).

Papam cu pofta o felie (sau mai multe) :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu foietaj, jambon si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor