Tarta cu fructe cu blat de pandispan

de alinutza1983 in Prajituri, 21 Mai 2011 | 17017 vizualizari

 

O reteta ceva mai speciala...pentru ca blatul nu are agent de crestere! bineinteles ca trebuie sa ii multumesc Laurei Sava - de la care am preluat aceasta reteta noua de pandispan!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina cernuta

4 linguri ulei

pentru crema:

1 plic crema pentru tarte cu fructe ( Dr. Oetker)

250 ml lapte fructe - la alegere

pentru finisare:

1 plic tort gelee

2 linguri rase zahar

250 ml apa ( sau zeama de compot)

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe cu blat de pandispan:

1.Separam in 2 castroane bine degresate si uscate albusurile de galbenusuri; apoi batem bine de tot albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar, dupa care incorporam si galbenusurile.

2. Cu ajutorul unei spatule ( de silicon am eu) , in spuma de ou vom incorpora si faina si uleiul!

3. Intr-o tava tapetata cu faina punem aluatul, il nivelam si dam la cuptor ( incalzit in prealabil ), pentru cca 15-20 min - la foc mic!!!

4. Lasam blatul la racit pe un gratar, apoi pregatim crema de vanilie cf instructiunilor de pe plic- de fapt fiind o crema cu preparare la rece nu e asa mare inginerie :)) ; cand blatul s-a racit, acoperim cu crema ( trebuie sa intoarcem blatul cu fundu-n sus /...he he)...apoi si cu fructe...la final acoperim cu tort gelee!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe cu blat de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara