Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta

de dulcegariiculinare in Prajituri, 1 Iul 2011 | 8370 vizualizari

 

Mascarpone este sufletul pereche al aromei de menta, iar cununa de fructe nu este decat finalul apoteotic al unei inutile diete :))... hmm, parerea mea ! ;)) Voi ce parere aveti ???

 

INGREDIENTE

  • Pentru tartă
  • - 300 grame făină;
  • - 2 ouă;
  • - 180 g unt ;
  • - un vârf cuţit sare
  • - 2 linguri apă
  • Crema:
  • - 500 grame mascarpone;
  • - 80 grame zahăr pudră vanilat
  • - 3 linguri zahăr cristal;
  • - 6 linguri cu sirop concentrat de mentă.
  • - mure 150 grame
  • - zmeură 500 grame
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta:

Se pune intr-un vas făina căreia i se face o gaură în mijloc, spatiu în care se pun două ouă şi untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apă şi un vârf de cuţit de sare.  Se framăntă aluatul şi se dă la frigider peste zi ca să fie mai fraged. Se unge cu unt o tavă de tartă cu diametrul de 26 cm şi se intinde aluatul cu mâna.. Se acoperă aluatul cu o foaie de copt, peste care se pun nişte paste sau boabe de fasole, ca să nu crească prea mult, nu înainte ca aluatul să fie înţepat cu o furculiţă pe toata suprafaţa şi se introduce în cuptor pentru 25 minute la 180 grade. Apoi se scoate foaia de copt şi pastele şi se reintroduce în cuptor la 200 grade pentru înca 10 -15 minute.

Crema:  Se amestecă crema de mascarpone cu zahărul pudră vanilat, zahărul cristal şi siropul concentrat de mentă. Se lasă puţin la frigider şi apoi se ornează aluatul de tartă (răcit în prealabil) cu crema de mascarpone, apoi haotic cu 300 grame zmeura si 150 grame mure. E absolut delicioasa... simplu de facut si delectabila..

Multumiri Gabytei pentru vorbele frumoase despre comunitatea Bucataras.ro ;) si pentru invitatie. Pupici multi

TIPS-URI

1

Nu va speriati de cantitatea aluatului..  este exact ce-i trebuie acestei tarte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

sebirizescu 1

30.08.2013, 10:30

bianca92 1

09.10.2013, 15:54

trebuie neaparat sa o fac si eu pe asta

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:39

mmm...delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure