Tarta cu mazare

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 5954 vizualizari

 

Reteta preluata de pe Ardei iute. Apartine Anisoarei. Multumesc tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 175 gr faina
  • 100 gr malai
  • 4 linguri apa rece
  • sare
  • 200 ml smantana
  • 350 gr mazare (gata fiarta, am avut eu)
  • 150 gr bacon (sau costita afumata)
  • marar
  • 100 gr unt (plus putin pt uns)
  • o lingurita praf copt
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare:

Aluat

Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt.

Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic.

Se da la rece pentru 30 minute  apoi se scoate si pe masa infainata se intinde o foaie rotunda care se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa cu furculita.

Se da la cuptor, preincalzit, pentru 15 minute la foc mediu, timp in care preparam umplutura:

Se bat bine cele 3 oua ramase, se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust, baconul taiat cubulete si mazarea.

Se adauga putin marar si se toarna deasupra aluatului usor copt. Punem cateva masline si bagam inapoi la cuptor.

Se mai lasa aprox. 20 min (sau pana se rumeneste usor)

Noi am servit-o alaturi de iaurt.

E foarte, foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rosii si crema de branza