Tarta cu mere

de ionix in Prajituri, 20 Oct 2009 | 4390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • o lingurita de scortisoara
  • 2 linguri unt
  • 3 oua mari
  • o cana cu zahar
  • circa 5 linguri cu faina (faina e in functie si de cum bati ouale)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Intr-o forma rotunda (tigaita mea are diametru 20 cm.. sa nu fie forma de tort detasabila pt ca o sa curga caramelul) se pun cateva linguri de zahar, in functie de cat mult caramel vrei, eu am pus 5 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se caramelizeaza zaharul si se intinde pe peretii cratitei. Se lasa la racit.

Merele se decojesc si se taie felii. Se aseaza in cratita in care este caramelul, se presara o lingura de zahar peste, se presara scortisoara, se pune untul cate putin printre feliile de mar si se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic. Se lasa pana cand se inmoaie un pic merele.

Intre timp, cat merel stau la cuptor, avem timp suficient pentru a face aluatul.

Se separa ouale, galbenusurile se freaca pana se albesc cu restul de zahar ramas si zaharul vanilat. Albusurile se bat tare cu praful de sare. Se toarne galbenusurile treptat peste albusuri iar apoi se adauga faina,  putin cate putin. Are consistenta aluatului de chec.

In momentul in care mere sunt inmuiate se toarna aluatul peste merele fierbinti, sa nu se lase sa se raceasca pentru ca se poate intari caramelul.

Se da la cuptor circa 10 minute pana cand aluatut nu mai are crusta lipicioasa.

Se serveste cu frisca sau fara, atat rece cat si calda.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

albusurile trebuiesc batute bine bine pt ca risti sa nu-ti creasca aluatul.

2

atentie merele trebuie sa fie inmuiate bine pt ca dupa ce adaugam aluatul tarta nu mai sta mult la cuptor si risti sa ramai cu merele crude.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

24.10.2009, 20:21

sa-mi zici daca ti-a placut
trebuie scoasa fierbinte si sa bati un pic fundul cratitei pt a cadea toate merele... si mie mi se mai intampla sa se lipeasca

ionix 1

25.10.2009, 11:44

ma bucur tare mult ca ti-a placut... la mine, de cele mai multe ori, n-a avut timp sa se raceasca ... merge si cu 2 oua pt ca poate sa creasca indeajuns... uneori, si eu mai pun zahar ochiometric e buna tarta asta ca poti sa pui ce fructe ai prin casa... eu le-am mai combinat uneori...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu mere