Tarta cu mere

de Ela68 in Prajituri, 22 Feb 2013 | 3616 vizualizari

 

Clasica si irezistibila !

 

INGREDIENTE

  • aluatul :
  • 250 gr faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 125 gr unt,
  • 60 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura :
  • 2kg mere,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr zahar,
  • 100 gr stafide si coaja de lamaie
  • glazura :
  • 20 gr unt,
  • 75 gr zahar,
  • 1 lingura de miere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se framanata un aluat omogen din toate ingredientele, se infasoara in folie si se pune in frigider cca 30 minute.

Se curata merele, se taie sferturi, se scot samburii, iar pulpa se taie cuburi (eu am taiat cuburile mai mari ). Se calesc impreuna cu untul, zaharul , stafidele si coaja de lamaie. Se lasa sa se racoreasca putin.

Se intinde aluatul pe o planseta, se unge cu unt o forma speciala de tarta ( diametrul 26 cm ) care se imbraca in aluat, peste care se se repartizeaza compozitia de mere.

Pentru glazura, punem pe foc untul, zaharul si mierea pana ce untul se topeste, apoi o turnam deasupra compozitiei de mere.

Presaram cativa fulgi de migdale si dam la cuptor pentru circa 50 minute.




Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

22.02.2013, 13:56

SUper bunaciune.O feliuta sa imi pastrezi si mie!

Bucatardinpasiune 1

22.02.2013, 14:26

Am facut si eu ceva asemanator, doar ca am adaugat si putine mure, pentru un pus de culoare si savoare!

MIUTA 1

22.02.2013, 14:36

Suuuuuuper buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere verzi acrisoare