Tarta cu mere si crumble (de post)

de La Ancuta in Prajituri, 26 Apr 2013 | 6006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri apa
  • 130 g margarina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Crumble:
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g margarina
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crumble (de post):

Pentru umplutura curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adaugam zaharul si le calim pe foc mic pana cand scade tot sucul. Stingem focul si adaugam scortisoara. Lasam sa se raceasca.

Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider timp de 20 de minute.
Cat timp sta aluatul la figider ne ocupam de crumble. Punem toate ingredientele intr-un vas si le framantam bine. Va rezulta un amestec sfaramicios.

In tava de tarta unsa cu margarina intindem aluatul scos de la frigider ridicandu-l si putin pe marginea tavii.
Presaram putin gris pe toata suprafata aluatului apoi punem umplutura de mere si nivelam.
Deasupra presaram crumble-ul si dam la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca in tava iar apoi presaram zahar pudra si putem felia.

TIPS-URI

1

Cei care nu tin post pot inlocui margarina cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crumble (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mena29 1

30.04.2013, 17:33

Heeei,aici nu am ajuns sa ti-o laud si sa ma laud si eu in acelasi timp ca am papat din bunatatea asta. a fost foarte gustoasa si a mers perfect cu cafeaua.

La Ancuta 1

30.04.2013, 18:28

Mena te asteptam sa ma lauzi

mena29 1

30.04.2013, 19:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca