Tarta cu mere si iaurt

de miremirc in Prajituri, 12 Aug 2012 | 7471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 50 g unt moale
  • 80 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 2 lgt praf de copt
  • Umplutura :
  • 1 kg mere
  • 50 g unt moale
  • 80 g zahar pudra + 1 lg zahar pudra
  • 3 oua
  • 1-2 lg faina
  • 500 g iaurt
  • 2-3 lg pesmet
  • Decor :
  • 2 lg zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si iaurt:

Aluat : mixam untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam apoi oul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.Intindem aluatul intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele si le taiem fasii (mai subtiri sau mai groase ) , le dam prin 1-2 linguri de faina si apoi le asezam peste aluatul din forma de tarta.Dam la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Intre timp pregatim umplutura.
Umplutura : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, iar la final iaurtul. Albusurile le batem spuma tare cu 1 lg zahar pudra si il adaugam peste crema de iaurt.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor, stropim cu 2-3 lg pesmet pe deasupra si turnam umplutura . Dam din nou la cuptor pentru 30 minute.

Dupa ce tarta s-a racit, o scoatem din forma, presaram zahar pudra si servim.

Exceptionala ! Delicioasa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

14.08.2012, 15:13

excelenta

Bunica 1

14.08.2012, 23:50

frumoasa prezentare a etapelor de preparare!

miremirc 1

15.08.2012, 09:28

Multumesc frumos Bunica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu merisoare