Tarta cu mere si migdale

de deliciousflavours in Prajituri, 12 Noi 2012 | 3346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr unt/imargarina
  • 90 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 50 gr migdale
  • 50 gr fulgi migdale
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 6 mere
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si migdale:

Amestecam untul cu zaharul+zaharul vanilat, adaugam oul, apoi faina amestecata cu sarea. Framantam totul rapid cu manutele pana devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider, il intindem intre doua folii, asezam in forma de tarta unsa cu putin unt si intepam din loc in loc cu furculita. Dam din nou la rece circa 15 minute, timp in care pregatim umplutura.

Amestecam migdalele taiate marunt cu fulgii de migdale, zaharul pudra, smantana pentru frisca si scortisoara (dupa gust).

Scoatem aluatul de la rece, acoperim cu folie de aluminiu suprafata aluatului, presaram fasole (pentru a nu se umfla) si dam la cuptor in jur de 15 minute. In acest timp curatam si feliem merele.

Dupa cele 15 minute indepartam folia cu fasole, asezam feliile de mere si turnam compozitia de smantana cu migdale deasupra. Acoperim cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 30 minute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sim0na 1

14.11.2012, 18:21

Foarte gustoasa!!

deliciousflavours 1

16.11.2012, 08:19

Va multumesc tutror ptr aprecieri!

Deasupra intr-adevar este bezea si n-am mentionat-o deoarece este optionala. Mie de fapt mi-a ramas de la o alta reteta si n-am vrut s-o arunc de aceea am folosit-o la aceasta tarta

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si iaurt