Tarta cu pere

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 12 Oct 2012 | 5992 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul perelor m-am hotarat sa profit la maxim de savoarea acestor fructe aromate si zemoase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -250 g faina
  • -125 g unt rece
  • -2 linguri zahar pudra
  • -1 ou
  • Ingrediente umplutura:
  • -250 g smantana
  • -100 g zahar
  • -2 galbenusuri
  • -100 g nuci
  • -300 g gem caise
  • -2 lingurite rom
  • -4 pere mari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra (este de preferat zaharul pudra caci se va incorpora mai usor) si untul rece taiat cubulete si se amesteca bine. Se adauga un ou si se framanta in continuare pana se obtine un aluat nu prea uscat. In schimb daca vi se pare aluatul prea moale mai puteti adauga faina. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 40 de minute.

Intre timp se prepara umplutura astfel: intr-un vas se amesteca smantana, galbenusurile si zaharul. Se pune pe foc mic si se amesteca  din cand in cand pana ce compozitia va fierbe. Se ia vasul de pe foc si se adauga nucile taiat marunt.

Pe masa de lucru se presara faina si se intinde aluatul intr-un strat subtire. Se unge tava cu unt si se aseaza aluatul inclusiv pe marginile tavii (eu am folosit o tava cu diamentrul de 31 cm). Din loc in loc se inteapa aluatul cu o furculita pentru a nu creste prea tare la coacere.  Pentru a nu se arde marginile si pentru a nu se umfla aluatul, se acopera tava cu hartie de copt si se pun boabe de fasole. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 minute. Cu 5 minute inainte de-a fi gata se indeparteaza hartia de copt si boabele si se introduce tava inapoi in cuptor.

Intre timp se curata perele de coaja, se taie in 4 si se curata de samburi. Apoi se taie perele pe lungime in felii de grosime medie. Pentru a nu se innegri se pot stropi perele cu sucul de la o lamaie. Dupa ce s-a copt aluatul se toarna crema, se uniformizeaza si se aseaza perele. Se reintroduce tava in cuptorul preincalzit pentru inca 40-45 de minute. Se amesteca gemul de caise cu romul si se intinde peste feliile de pere dupa ce se scoate tarta din cuptor. Se orneaza cu nuca.  

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si budinca de vanilie