Tarta cu piersici si caise

de T I M E A in Prajituri, 3 Iul 2013 | 5707 vizualizari

 

Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 220 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • un varf de cutit sare
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 portocala
  • Umplutura:
  • 350 gr piersici
  • 150 gr caise
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite cu varf amidon
  • o lingurita rasa scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si caise:

Pregatim intai aluatul: 

- frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala

- adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte.

Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.

Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si taiem surplusul de aluat.

Dam tava la cuptor la 175 de grade timp de 8 minute.

Umplutura:

- spalam bine fructele

- daca sunt coapte bine se pot curata

- taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc

- lasam sa fiarba pana se inmoaie bine fructele si se topeste zaharul

- adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam peste jeleul de fructe

- lasam pe foc amestecand pana se ingroasa.

Turnam compozitia peste aluat si nivelam cu o lingura.

Presaram deasupra scortisoara. 

Aluatul pus deoparte il intindem pe masa tapetata cu faina si decupam cu o forma inimioare. 

Asezam inimioarele de jur imprejur pe toata suprafata tartei.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi pudram cu zahar pudra si servim.

TIPS-URI

1

Puteti folosi coaja si zeama de lamaie in loc de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise si nectarine