Tarta cu prune

de DanMonica in Prajituri, 8 Sep 2012 | 2993 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 350 g. faina
  • 150 g. unt
  • 80 g. zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 4-5 linguri apa rece
Umplutura
  • 600-700 g. prune
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Aluatul il pregatim astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana obtinem un aluat compact. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 30-45 minute. Merge lasat si de pe o zi pe alta (asa am facut eu).

Pe planul de lucru presaram faina si intindem aluatul in strat subtire, de cativa milimetri si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l si pe peretii vasului. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

Restul de aluat il pastram pesntru decorarea tartei.

Coacem aluatul 15 minute la cuptorul incins in prealabil. 

Scoatem de la cuptor si presaram 1-2 linguri rase de gris (pentru a abosrbi umezeala de la prune).

Prunele, spalate bine, le taiem in jumatate si le scoatem samburele. Jumatatile le taiem apoi in 3-4 felii,  le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pentru aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.

Amidonul il amestecam cu 4-5 linguri din zeama lasata de prune si il turnam peste amestecul de prune.

Compozitia calduta de prune o turnam peste aluatul precopt; deasupra decoram cu aluatul ramas si ungem cu 1 ou.

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 minute. 

Dupa ce scoatem tarta din cuptor este bine sa o tinem acoperita pentru a nu se intari. Dupa 10-15 minute, cand s-a mai racit un pic, am pus-o intr-un suport de tort cu capac (merge si acoperita cu un prosop de bucatarie).

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si bezea