Tarta cu prune

de Irina in Prajituri, 11 Sep 2013 | 10526 vizualizari

 

O tarta foarte buna, pe care am facut-o destul de des in perioada asta...

 

INGREDIENTE

  • 220 g faina
  • 125 g unt
  • 60 ml apa rece
  • 8 linguri de zahar
  • 700 g prune
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am navigat o vreme printre retetele voastre de tarte cu prune, care de care mai buna. O vreme am salivat, dupa care am pus mana sa-mi fac si eu... si de atunci nu ma mai opresc! :))

Reteta asta de aluat am mai folosit-o si cu alte ocazii. Iese un aluat fraged si bun, iar prunele se pot inlocui cu orice fel de fruct.

Am pus in vasul robotului faina, untul taiat cubulete, 2 linguri de zahar si sarea. Am mixat, apoi am adaugat apa (tinuta putin la congelator). 

Am pus aluatul pe blatul de lucru, cu putina faina, i-am dat forma unui disc, l-am impachetat in folie si l-am lasat 1 ora la frigider.

Intre timp am scos samburii prunelor. Intr-o tigaie am pus prunele impreuna cu cele 6 linguri de zahar ramase, am adaugat esenta de rom si scortisoara. Mmmm, ce aroma...

Am amestecat usor, pana s-au inmuiat si prunele, doar putin, pentru a nu-si lasa prea multa zeama. 

Am scos aluatul din frigider, l-am intins si l-am asezat in tava.

Am aranjat prunele pe foaia de tarta, iar marginile foii le-am tras peste prune.

Am pus tarta la cuptor cam 30 minute.

 

 

TIPS-URI

1

apa se tine putin la congelator si aluatul iese mai fraged

2

cantitatea de zahar poate fi mai mica, daca preferati sa iasa tarta mai acrisoara

3

puteti folosi si faina integrala pt aluatul de tarta, eu am incercat si a iesit foarte buna si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune