Tarta cu visine si iaurt

de La Ancuta in Prajituri, 25 Iul 2013 | 5919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura de visine:
  • 400 g visine fara samburi
  • 150 ml compot de visine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf amidon
  • Crema de iaurt:
  • 400 ml iaurt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 ou
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 80 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si iaurt:

Pentru umplutura de visine punem visine la foc impreuna cu compotul si zaharul si lasam sa fiarba 5-10 minute. Amidonul il dizolvam in 3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste visine si fierbem la foc mic pana cand se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam pana cand devine elastic si se despinde pe pe mana.

In tava unsa cu unt intindem aluatul ridicandu-l si pe marginea tavii. Peste aluat punem umplutura de visine si nivelam.

Pentru crema de iaurt mixam iaurtul cu oul, zaharul si praful de budinca. Smantana pentru frisca o mixam pana devine spumoasa apoi o incorporam usor in crema de iaurt.

Turnam crema peste visine si nivalam. Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru ~ 35 de minute. Lasam sa se raceasca complet apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

LUK 1

26.07.2013, 11:26

tare buna tre sa fi fost..anul asta n-am facut nimic cu visine..

mena29 1

28.08.2013, 12:28

Wooow,asta am ratat-o!

La Ancuta 1

28.08.2013, 13:31

doar aici ai rata-o, dar ai prins-o in original

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine din compot