Tarta cu visine si nuci

de tarasmariana in Dulciuri, 3 Iul 2014 | 4626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 320 g de faina
  • 1 lingura de zahar
  • 25 g de zahar pudra
  • 20 g de unt
  • 125 ml de lapte
  • 10 g de drojdie uscata
  • 1 ou
  • Putina sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 2 linguri de pesmet
  • Umplutura :
  • 750 g de visine
  • 150 g de zahar
  • 100 g de nuci macinate sau zdrobite
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si nuci:

Prepararea aluatului : 

Punem intr-un bol laptele cald, drojdia, oul, 1 lingura de zahar, zaharul vanilat si sarea. Le batem cu mixerul, adaugam faina si framantam. Adaugam si untul si mai framantam putin. Aluatul se lasa la dospit 1h  30 de minute dupa aceea mai framantam aluatul si il mai lasam pentru 40-50 de minute. 

Aluatul se imparte in 2 bucati. Din prima bucata se intinde un cerc si se pune intr-o tava unsa cu unt. Ridicam putin marginile cu degetele si presaram cu pesmet. Adaugam visinele, le intindem uniform si punem a doua foaie intinsa. Prindem marginile de celalalt aluat si mai lasam tarta pentru 30 de minute. Facem 2-3 taieturi,ungem cu un galbenus si se da la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 30 de minute. Se scoate din cuptor, se unge cu unt, se lasa la racit si dupa aceea se pudreaza.

Umplutura de visine : 

Spalam visinele, scoatem samburii si le punem intr-un bol. Adaugam zaharul, nucile si le amestecam.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Minitarta cu visine si caise