Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

de Ligia Bxl in Prajituri, 29 Sep 2013 | 7786 vizualizari

 

o bunatate racoroasa in orice anotimp!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 foi de tarta:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri de ulei
  • faina ptr un aluat nici moale nici tare
  • putina sare
  • Pentru ungerea foilor:
  • 250 gr de unt bio
  • 7 linguri de faina
  • Umplutura:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • Pentru glazura:
  • 250 gr zmeura
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura si crema de mascarpone:

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza. Se dau la frigider 20 de minute sa se intareasca, apoi se scot si se amesteca bine fiecare in parte, se intind foi cu ruloul in forma rotunda sau dupa preferinte, se pune in tava de tarta si se pune un lantic de inox ptr a nu se umfla coca,eu ca sa fiu sigura ca nu se umfla am si intepat-o cu furculita. Se da la cuptor pentru coacere cateva minute.

Se pot face tarte dulci sau sarate cu acest aluat.

Pentru umplutura se freaca galbenusurile de oua cu 3 linguri de zahar pana devine spuma,apoi se amesteca cu mascarpone,albusurile se bat spuma si se amesteca usor cu  crema de mascarpone,apoi se bate frisca cu cele 3 linguri de zahar ramase si se amesteca cu crema de mascarpone,se intinde aceasta compozitie peste foaia de tarta racita apoi se prepara o glazura din zmeura si zahar pe aragaz se amesteca usor sa nu se sfarame zmeura pana se topeste zaharul,apoi dupa racire se toarna peste crema de mascarpone si frisca.

Se da la rece.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte alsacienne