Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2016 | 5255 vizualizari

 

Nimic nu este mai bun, mai parfumat si mai gustos ca si o tarta cu fructe de toamna. Aluatul se topeste in gura, umplutura se combina armonios cu scortisoara, iar rezultatul este unul de vis. In plus, nu am folosit zahar, ci indulcitor de la Green Sugar, asa ca nu mi-a fost frica sa mananc o bucatica in plus ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 3 linguri iaurt
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar pulbere ( sau 1 lingura si 1/2 zahar normal)
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru umplutura:

  • 1.2 kg mere
  • 400 gr pere
  • 250 gr gutui
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar pulbere ( sau 3 linguri zahar normal)
  • 2 stelute de anason
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar
  • Green Sugar pudra ( sau zahar pudra)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui:

Incepem cu umplutura:
Spalam fructele, le curatam de coaja.
Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama.
Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem untul, merele cu perele stoarse si gutuile.
Presaram Green Sugar-ul, dam drumul stelutelor de anason si lasam la foc mediu spre mare, pana se trage tot lichidul.

Cam 8-10 minute dureaza. Inainte sa fie gata umplutura, punem scortisoara, vanilia Green Sugar si mai lasam 1 minut pe foc.
Cand este gata, dam umplutura deoparte si o lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Untul rece il amestecam cu oul, iaurtul si indulcitorul.
Le amestecam bine, apoi punem vanilia, praful de copt si faina treptat.
Cat putem amestecam cu lingura, iar cand incepe sa se intareasca, framantam cu mana.
Vom obtine un aluat nelipicios si usor de modelat.

Il invelim in folie, il dam 15-20 de minute la frigider.
Scoatem aluatul de la frigider, rupem ceva mai mult de jumatate din el.
Intindem o foaie potrivit de subtire.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat.
Peste aluat punem umplutura, o nivelam, iar surplusul de aluat de pe margini, il indepartam.
Restul de aluat il intindem, taiem fasii si formam un grilaj pe tarta.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este frumos rumenita.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu indulcitor, o portionam si servim.
Ce ramane, o acoperim cu folie alimentara si o tinem in frigider.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mosocoarna cu prune