Tarta de vara cu crema de branza

de Anamaria7 in Prajituri, 13 Iul 2011 | 5596 vizualizari

 

Tot pentru ziua lu' buni, pentru ca in ultimul moment i-a scapat: "Asa dor mi-e de o prajitura cu muulte fructe!" ;)) E fooaaarte buna si racoritoare, nu exagerat de dulce :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 vf de cutit de sare
  • Crema:
  • 400 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • Ornare:
  • fructe
  • 20 g gelatina granule, alba
  • 200 ml apa
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de vara cu crema de branza:

Incalzim cuptorul la 200C si tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Eu am vrut neaparat steluta! :P

Blat:

Amestecam sarea in faina, facem o gaura in mijloc si punem untul rece taiat bucatele si galbenusul. Cu mana infainata incorporam untul cat mai repede, sa nu se topeasca. Putem face amestecul in robotul de bucatarie. Formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la frigider 15-20min. Pe o suprafata presarata cu putina faina intindem cu facaletul o foaie de cca 0.3cm grosime pe care o punem in tava (putem sa intindem foaia direct pe hartia de copt care va intra in forma). O intepam cu furculita sa nu faca "burta" :)) :P la cuptor si o tinem in cuptor pana se rumeneste bine, primele 15min acoperita cu alta hartie de copt in care am asezat boabe de fasole, soia sau porumb.

Cand e gata o lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem pe platou.

Crema de mascarpone:

Mixam branza cu zaharul pudra si sucul de la o jumatate de lamaie, iar separat batem frisca pana se intareste bine. Adaugam frisca peste mascarpone si omogenizam, apoi turnam in crusta rumenita.

Ornare:

Taiem fructele felii sau le lasam intregi pe cele mici, le asezam cum ne dicteaza imaginatia si, intre timp, preparam jeleul: Fierbem zaharul in apa, iar cand devine mai gros, ca un sirop, adaugam gelatina hidratata in putina apa rece. Turnam gelatina uniform peste fructe si tinem tarta la rece pana la servire.

Mi-a mai ramas aluat pentru grilaj, ca voiam sa pun, dar prea frumos aratau fructele ca sa le acopar :)

 

TIPS-URI

1

Crema nu are nevoie de gelatina pentru ca sucul de la lamaie ajuta la intarirea friscai :) Dar nu exagerati cu el, altfel frisca se va branzi si se va rupe in bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de vara cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone