Tarta de visine cu crema si bezea

de ReteteDePoveste in Prajituri, 31 Aug 2013 | 2660 vizualizari

 

Este o combinatie foarte interesanta, racoritoate, acrisoara si in acelasi timp un dulce nemaipomenit. Este un desert minunat cu care va veti impresiona si cei mai pretentiosi musafiri!
Nu va speriati de lista de ingrediente de mai jos, se face foarte usor si nu este nimic complicat!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluatul de tarta:
  • - 250 grame unt (eu am folosit unt cu 65%grasime)
  • - 200 grame zahar pudra
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri lapte
  • - 500 gr faina
  • - esenta de vanilie
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 75 grame unt
  • - 75 grame zahar
  • - 75 grame faina
  • - 1 ou
  • - esenta de vanilie
  • Bezeaua:
  • - 4 albusuri
  • - 3-4 linguri de zahar pudra
  • Umplutura
  • - 1 kg de visine (fara samburi)
  • - 3-4 linguri de zahar tos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de visine cu crema si bezea:

La tarte, intotdeauna se incepe cu prepararea aluatului, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin jumatate de ora.

Drept urmare, untul taiat cubulete cat mai mici se mixeaza cu zaharul pudra, dupa care de adauga ouale, unul cate unul si se va obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina si apoi se adauga laptele si esenta. Se omogenizeaza aluatul, si se strange usor cu mainile pana se formeaza o bila, pe care o acoperim cu o folie de plastic si o dam la rece pentru minim 30 de minute.

Crema:

Untul, se mixeaza bine cu zaharul pudra si faina, dupa care se incorporeaza oul batut si esenta. Crema trebuie sa stea la frigider pt cateva ore, dar eu o pun in frigider pentru 30 de minute.

Visinele se spala bine, apoi se scurg si se scot samburii.

Intr-o oala teflonata (nu foarte mare) se caramelizeaza zaharul (eu am pus zahar brun, ca mi se pare mai gustos), dupa care se adauga visinele, cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Nu va speriati cand va incepe sa sfararie si sa se intareasca zaharul. Acesta este un rezultat al diferentelor mari de temperatura dintre zaharul fierbinte si visinile reci.

Se dau in 2-3 clocote, dupa care se scot si se scurg. Sa nu aruncati zeama lasata de visine, deoarece puteti obtine un sos delicios daca o fierbeti pana incepe sa se ingroase.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, si intre timp se trece la asamblarea tartei.

Tava se unge cu putin ulei si de tapeteaza cu faina. Nu am mentionat ca tava mea are un diametru de aprox30 cm.

Aluatul se intinde pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti si un pic pe margini. Se intinde crema pe toata suprafata tartei, se aseaza usor visinele scurse bine, si se da la cupptor pentru 15-20 de minute.

Cand tarta a inceput sa prinda putina culoare pe margini, se scoate tava, si se intinde bezeaza (albusurile mixate cu zaharul pudra si un praf de sare) si se mai da la foc pentru inca 10-15 minute. Cand bezeaza s-a rumenit pe deasupra, se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.

Cand se serveste se pudreaza cu zahar, si se poate orna su sosul obtinut din zeama visinelor.

Atentie la bezea, daca este prea cald in casa, posibil sa se lase albusurile, si sa nu mai fie asa pufoase. Nu va faceti griji, ca va iesi la fel de gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de visine cu crema si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu vişine