Tarta exotica

de Sidy in Prajituri, 22 Mai 2010 | 6085 vizualizari

 

Pentru ca stiam ca va fi mai multa mancare de Rusalii si nu va fi chiar usoara, m-am gandit sa fac prajitura sa fie usoara. Asa ca am facut aceasta tarta cu fructe , pe care vi-o recomand cu draga inima...

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar praf
  • 200 g margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 1 budinca vanilie Dr Oetker
  • 1 crema vanilie( caramel) Dr Oetker
  • 1 plic tort gelee fructe exotice frisca( optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta exotica:

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine.
Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.
Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care punem la rece ,in frigider, aluatul pentru 30 minute.
Intre timp preparam budinca si crema conform instructiunilor de pe plic.
Ungem o tava cu unt , o tapetam cu faina si asezam aluatul ce l-am intins cu facaletul, in tava. Impungem cu furculita din loc in loc si presaram boabe de fasole peste aluat ca acesta sa nu se ridice la copt.
Dam tava cu aluatul la cuptorul dinainte incalzit , pentru 25-30 minute , pina se coace aluatul de tarta.
Scoatem tava din cuptor, indepartam boabele de fasole si adaugam budinca de vanilie fierbinte.
Lasam sa se raceasca amandoua...
Dupa ce sunt reci atat aluatul cat si budinca, asezam deasupra crema de vanilie si ornam tarta dupa preferinta cu fructe( mandarine, kiwi, banane)
Preparam tort-gelee conform instructiunilor si asezam gelatina incepind de la fructele din centru, cu lingura , presarand-o peste toate fructele, de doua ori.
Se lasa cateva ore tarta la rece( ideal ar fi de seara pana dimineata)dupa care se poate taia.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta exotica" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de branza cu visine