Tarta minunata de lamaie

de CaroleCuisine in Prajituri, 28 Ian 2012 | 8145 vizualizari

 

Tarta minunata de lamaie este o tarta gustoasa, cu un gust profund de lamaie si cu un blat crocant. Este delicioasa si nu exagerez!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLATUL DE TARTA:
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 vf sare
  • PENTRU CREMA:
  • 150 ml suc de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 oua
  • 1 lingura de faina sau amidon
  • 75 g unt
  • PENTRU CREMA MERINGUE:
  • 100 g zahar
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta minunata de lamaie:

Pentru blatul de tarta: Punem intr-un castron 1 ou si 100 g de zahar,amestecam cu mixerul,adaugam faina si amestecam cu lingura de lemn.

Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam bine cu mana pana formam o coca omogena si bagam in frigider pentru 1h.

Pentru crema: Razuim coaja de la o lamaie,stoarcem si cele 4 lamai si sucul acestora impreuna cu coaja le punem pe foc.

Intr-un castron punem zaharul, doua oua intregi si 1 lingura de faina sau amidon, amestecam cu mixerul. Dupa ce toate ingr. s-au incorporat adaugam sucul de lamaie cald amestecand incet cu lingura. Compozitia aceasta o punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se formeaza crema.

Luam crema de pe foc, o punem intr-un castron, amestecam putin cu lingura, adaugam untul la temperatura camerei si amestecam cu telul pana se omogenizeaza.

Pe suprafata de lucru presaram faina, scoatem coca din frigider, o  modelam cu facaletul si o punem intr.o tava,deasupra punem foaie de copt si niste pietre ornamentale (evitand astfel ca in timpul coacerii sa se umfle aluatul). Bagam la cuptor timp de 10 minute la 180 grade. Scoatem blatul de tarta si il ornam cu crema de lamaie.

Pentru crema meringue: Punem ouale intr-un castron si mixam pana devin spuma,apoi treptat adaugam zaharul.

Punem spuma in punga pentru decorat si ornam. Bagam la frigider tarta pentru 15 minute sau o servim calda. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta minunata de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....