Tarta Tatin(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 19 Noi 2010 | 7517 vizualizari

 

desertul de post :P

 

INGREDIENTE

  • 350 g foietaj cumparat(eu am folosit morarita)
  • 4 mere mari
  • 100 g zahar
  • 50 g margarina rama
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin(de post):

Merele se curata de coaja,se scot cotoarele,se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.Merele se aseaza in forma de floare intr-o forma de tarta unsa cu margarina

Zaharul se amesteca cu scortisoara si se presara peste mere.Untul se taie cubulete mici si se pun deasupra,peste mere.

Tava se baga la cuptorul preincalzit pana se topeste zaharul si untul,se scoate tava si deasupra seaseaza foaia de aluat,apasand pe margini spre interior.

Se da tava la cuptor,la foc mediu pana se rumeneste deasupra.Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se racoreasca putin apoi se rastoarna pe un platou!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta Bakewell cu prune