Tarte cu vişine şi bezea

de alice_ciobanu in Prajituri, 29 Iun 2011 | 5555 vizualizari

 

Pentru că tot e sărbătoare mare....vă ofer câte o mică tartă cu vişine şi bezea ... La mulţi ani, Remi meu !

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul de tarte:
  • 125 gr unt
  • 250-260 gr făină
  •  1 ou
  •  3 linguri lapte
  • 80 gr zahăr tos
  • pentru umplutura: 
  •  400 gr vişine (fără sâmburi)
  • 1 linguriţă zahăr tos
  • coajă portocală
  • 1 lingură făină 
  • 1 gălbenuş
  • 2 albuşuri
  • 125 gr zahăr tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu vişine şi bezea:

Din 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite.

Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm repejor...întindem foaie...umplem tăviţele de tarte (unse cu unt) şi le predăm cuptorului încins pentru 10 minute

Între timp facem umplutura: vişinele (fără sâmburi) se pun la scurs într-o strecurătoare. În sucul obţinut desfacem o lingură de făină, adăugăm gălbenuşul, coaja de portocale şi pune la foc , pe bain-marie, până se îngroasă ca o cremă. Amestecăm apoi vişinele şi lăsăm la răcit.

Din cele două albuşuri , un praf de sare şi 125 gr zahăr tos, facem o bezea.

Când tartele sunt coapte le umplem cu crema de vişine şi apoi punem deasupra câte o lingură de bezea. Dăm totul la foc iute, preţ de maxim 5-8 minute....

Se servesc reci, de preferat a doua zi, fiindcă atunci aluatul se frăgezeşte minunat....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu vişine şi bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (24)

mimmi 1

01.07.2011, 17:01

Ce bine arata si ce bune trebuie sa fie

adry88 1

02.07.2011, 16:14

Krystyan Trendy 1

09.12.2013, 08:50

grozave tarte

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ochelari