Tartelette

de Laly in Prajituri, 23 Iun 2010 | 4580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • 250 gr faina
  • 75 gr zahar pudra
  • 90 gr unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 1 fiole esenta vanilie
  • 3 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie sau
  • crema branza de vaci,mascarpone,frisca,etc
  • DECOR:
  • fructe de padure sau pot fi inlocuite cu orice fructe aveti (micute)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartelette:

1.Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de sare pana se topeste complet si devine ca o crema spumoasa.

2.Se adauga untul / margarina bucatele.Incorporam bine untul,apoi adaugam faina cernuta si esenta de vanilie.

3.La sfarsit se adauga apa rece.Se amesteca bine toate ingredientele.Aluatul la inceput pare faramicios,dar pe masura ce mestecam cu mainile devine un aluat omogen si neted.

4.Se pune in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.

5.Dupa ce a stat la frigider aluatul se scoate si se intinde pe masa de lucru presarata cu un pic de faina.Se intinde foarte subtire.Se decupeaza cu un pahar sau cu o forma speciala cerculete.Se pun in forme de tarte,sau cine nu are se pune in forme de briose.Se inteapa cu o furculita pe fundul tavii pentru a nu se umfla.Se coace pana devin usor aurii.Se lasa la racit

6.Preparam crema conform instructiunilor de pe plic.O lasam un pic sa se raceasca si cu lingura sau cu un sprit cu varf de stea umplem tartele.Ca decor se pun fructe mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta