Tartine rustice cu salată de icre

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2015 | 3068 vizualizari

 

Dăniloiu nu-i pescar, dar mereu când îi cumpără nimerește peștii cu ”surpriză”. Pe cealaltă parte, nici eu nu sunt vreun chef renumit, însă mereu îmi ies icrele perfecte. :))

Îmi plac icrele pregătite ca la carte, să fie compacte și tari ca o bezea. Le ador așa pentru că nu sunt deloc uleioase.

O mână bună am recoltat din ultimul crap eviscerat, și ce poate fi mai bun decât o porție zdravănă de salată pufoasă de icre?

 

INGREDIENTE

  • 150 g icre de crap
  • 450 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 felii de pâine ( fără coajă ) înmuiate în lapte
  • o lingură cu apă minerală
  • o ceapă potrivită
  • o lingură cu zeamă de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine rustice cu salată de icre:

Într-un castron am pus icrele și am început să le mixez la viteză mică. Am adăugat un strop de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, câte puțin. Am stors bine pâinea înmuiată în lapte și am presărat miezul peste icre.

Am continuat să mixez, adăugând apa minerală și treptat restul de ulei. Ceapa am dat-o pe răzătoarea mică și am strecurat zeama amăruie, astfel obțind o salată cu o textură aerată și un gust fin. Am adăugat-o la final și am încorporat-o cu o spatulă.

Am pus salata la frigider pentru aproximativ o oră pentru a-și îmbina aromele, apoi am servit-o pe pâine prăjită. Deși multe persoane evită să le pregătească, icrele chiar nu sunt pretențioase, deci vă recomand să le pregătiți acasă de fiecare dată când vă e poftă. :) Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pont 1 - pâinea se poate înlocui cu griș fiert și răcit

2

Pont 2 - este foarte important ca înainte de a folosi icre proaspete, să le amestecăm cu sare și să le păstrăm la frigider minim 2-3 zile

3

Pont 3 - icrele tăiate se pot repara cu puțină zeamă de lămâie, apă foarte rece sau cu o lingură de icre păstrată pentru orice eventualitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine rustice cu salată de icre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua prepelita vopsite