Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
O reteta gatita in stil japonez. Am mancat la restaurant si am vrut sa reproduc.
Tataki ( „lovit” sau „bătut”) înseamnă o tehnică pentru prepararea peștelui sau a cărnii în bucătăria japoneză. Peștele (sau carnea) este taiat bucati, apoi marinat în oțet, soia etc și asezonat cu ghimbir (care este zdrobit și redus la o pastă, de unde si etimologia numelui). Tehnica a fost dezvoltată de Sakamoto Ryōma, un samurai din secolul al XIX-lea.
Tare bun !
https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/tataki-de-pastrav-somonat.html
Indepartati pielea.
Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare.
Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui.
Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul. Puneti piper si amestecati bine.
Am pus totul intr-un sac de congelat si lasat sa marineze 3 ore la rece.
Puneti semintele de lin si de susan in 2 farfurii.
Scoateti pestele si uscati-l cu un prosop de gartie.
Dati-l pe ambele parti prin seminte.
Incalziti uleiurile intr-o tigaie.
Reveniti pestele 2 minute la foc rapid pe fiecare parte.
Totul depinde de cum doriti gatirea lui.
Luati-l din tigaie si taiati-l bucati.
Serviti cald.
L-am servit cu salata verde 'sucrine' prajita un pic, cu salata de varza si salata de sfecla rosie.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult