Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult
In primul rand....HRISTOS A INVIAT!!! si sa petreceti in continuare SARBATORILE DE PASTI in liniste si belsug.
Aseara mai comentam pe aici si Sabina a vazut tavalita postata de miremirc si i se facu pofta.Eu intr-o doara i-am spus sa-si faca daca vrea(era ora 22)si s-a apucat.A facut-o singura singurica(azi la glazura am ajutat-o putin in sensul ca am schimbat ceva la cantitati),dar numai azi a "tavalit-o"ca aseara am fost la Inviere si nu a mai apucat.
Intr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet .
Tapetam o tava cu hartie de copt (25/35cm) si turnam compozitia .
Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patrate.
Glazura :
Intr-o craticioara punem zaharul amestecat cu cacao, margarina, laptele(numai 5 ling) si le punem pe foc pana se omogenizeaza. Dam deoparte si punem esenta de rom.
Fiecare patrat il dam prin glazura de ciocolata,il lasam cateva sec sa se absoarba(Sabina s-a ajutat de o frigaruie cu 2 dinti), apoi il tavalim prin ce dorim.
Din cand in cand mai punem glazura pe foc si mai adaugam cateva ling.de lapte ca se ingroasa.
pofta buna!!!
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!
citeste mai mult