Tiramisu reteta fara oua

de Gherca Daniela in Prajituri, 22 Iul 2014 | 3687 vizualizari

 

 Nu este Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • 500gr piscoturi
  • 1 cutie de mascarpone de 250gr
  • 200ml de frisca batuta
  • 50gr de frisca lichida
  • 100g zahar
  • 5 linguri de apa
  • 3 linguri de crema de lichior
  • 300 ml cafea preparata
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta fara oua:

Pentru inceput caramelizam zaharul: punem apa si zaharul pe foc pana se topeste, luam cratita si punem frisca lichida mestecand energic, punem pe foc pana mai da un clocot, si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam crema de mascarpone si punem caramelul racit peste, omogenizam bine, apoi punem si crema de lichior, iar pe urma adaugam frisca batuta; Intr-o tava yena am pus o folie de plastic si am inceput ansamblarea:

Am pus un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi jumatate de compozitie din crema, inca un strat de piscoturi si pe urma restul de crema si am pudrat cu cacao din abundenta. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore si se poate servi cu mare poftaaa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta fara oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu