Tiramisu reţeta in varianta mea

de jolygina in Torturi, 13 Iun 2010 | 7557 vizualizari

 

Desi nu este Tiramisu reţeta originală, o sa va prezint varianta mea

 

INGREDIENTE

  • 500g mascarpone
  • 250ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • un albus
  • 200g zahar pudra
  • cacao pentru ornat
  • 400g piscoturi
  • o cana de cafea de 200ml indulcita
  • o esenta de rom
  • o esenta de vanilie
  • forme de ciocolata pentru ornat
  • 6 foi de gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta in varianta mea:

Tiramisu reţeta in varianta mea

Se amesteca mascarpone cu zaharul si galbenusurile de ou cu mixerul  Se adauga frisca lichida si se amesteca in continuare pana se face ca o crema

Separat se bate albusul de ou, apoi se amesteca cu crema. La sfarsit se incorporeaza gelatina care a fost pusa la inmuiat 10 min dupa care se topeste pe baie de abur sau la microunde si se incorporeaza in crema. Se adauga esenta de vanilie in crema

Se face o cafea la espressor, se indulceste si se pune esenta de rom. Se inmoaie fiecare piscot in cafea, se pune un strat de piscoturi un strat de crema. Iar un strat de piscoturi si restul de crema se orneaza cu cacao si figurine de ciocolata

Se serveste dupa 4-5 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta in varianta mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

04.09.2011, 16:38

Cristina,nu-i asa ca-i usor de criticat?
oare cum se face ca nu ai postat nici o reteta sa vedem cat de frumos iti iese
de multe ori aspectul preparatelor ,nu este cel asteptat,dar poate reteta sau gustul fac diferenta si putem aprecia efortul bucatarului

Lau 1

04.09.2011, 16:47

Xandrinne 1

04.09.2011, 16:54

Mie una imi place!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Duet